Ένας Γάμος, Δυο Τραγουδιστές & 50 Χρόνια Πίσω

Δημοσιεύση: 27 Νοεμβρίου, 2020

Συνέβη πριν μισό αιώνα. 7 Μαϊου 1964, δύο από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες, η Μαρινέλλα και ο Στέλιος Καζαντζίδης, αποφασίζουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Γνωρίστηκαν το 1956, ηχογράφησαν μαζί δίσκους, έγιναν τραγουδιστικό ντουέτο σε κέντρα, έκαναν μεγάλες συναυλίες στο εξωτερικό, και παράλληλα ζούσαν ένα μεγάλο έρωτα. Τα περιοδικά της εποχής, συνεχώς έγραφαν πότε ο γάμος και πότε ο γάμος. Τελικά αποφάσισαν να παντρευτούν το 1964. Το Χόμπυ βγήκε τότε με εξώφυλλο τους νιόπαντρους και τη λέξη Επιτέλους !

Ο γάμος έγινε με μεγάλη μυστικότητα, υπήρχε έντονη παραπληροφόρηση για το μέρος, την ημέρα, τους κουμπάρους, γενικά λίγοι ήξεραν το χρόνο και το μέρος. Το μυστήριο έγινε στην Αγία Βαρβάρα στο Χαλάνδρι στις 6.30 μ.μ. Κουμπάρος ο αχώριστος φίλος του γαμπρού από τη Θεσσαλονίκη, Στέλιος Πελαγίδης και παράνυμφοι οΜανώλης Χιώτης με τη Μαίρη Λίντα.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν: ο δικηγόρος του ζεύγους Δανιηλίδης, ο Μάκης Μάτσας, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Βίρβος, ο Σπύρος και η Ζωή Ζαγοραίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Ρία Κούρτη και η Πόλυ Πάνου.

Οι νεόνυμφοι και ο κουμπάρος

4

44

11

Στιγμές από την τελετή όπου η δεσποινίς Κυριακή Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα) γίνεται κυρία Καζαντζίδη

22
2

Η κλασική φωτογραφία του φιλιού μέσα στο αυτοκίνητο.

1

Το γαμήλιο ταξίδι έγινε σε μέρη της Ελλάδας, που το ζευγάρι δεν είχε γνωρίσει. Για την -καλλιτεχνική- ιστορία, χώρισαν το Σεπτέμβριο του 1966

πηγή:cosmopoliti.com