Η Χάρις Αλεξίου ως “Χάρις”στο Maestro!

Δημοσιεύση: 21 Νοεμβρίου, 2022

Η Χάρις Αλεξίου υποδύεται στη σειρά Maestro τη μητέρα της Σοφίας. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μάλιστα κράτησε για τον ρόλο της το πραγματικό της όνομα. Η «Χάρις» είναι η ήρεμη δύναμη του σπιτιού και αυτή που γνωρίζει τα πάντα για όλη την οικογένεια.

Είναι ελεύθερο πνεύμα, έχει χιούμορ και είναι ετοιμόλογη. Θα λέγαμε ότι έχει πολλά κοινά ο χαρακτήρας με αυτό που είναι στην πραγματικότητα η Χάρις Αλεξίου.

O Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε πώς σκέφτηκε εκείνη για τον συγκεκριμένο ρόλο. «Άκουγα ένα τραγούδι, την “Προσευχή” και έτσι σκέφτηκα την Χάρις, την κυρία Αλεξίου. Έφτιαχνα από τους στίχους του τραγουδιού που είχε γράψει κάποιες σκηνές και από εκεί λέω “λες να έχει ενδιαφέρον να παίξει τον ρόλο της γιαγιάς;” Γιατί έχω γράψει για μια γυναίκα που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ της και λόγο του φεστιβάλ στους Παξούς και λόγω του Maestro το αποφασίζει. Και σκέφτηκα εκεί ότι τι πιο ωραίο να παίξει η Χαρούλα Αλεξίου μία γυναίκα που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ» περιέγραψε.

Η ψυχή της, αυτή που βγαίνει σε κάθε λέξη, αυτή που κρύβεται πίσω από κάθε ζεστό βλέμμα, αυτή που της δίνει την ενέργεια να συνεπαίρνει τα πάντα σε κάθε της εμφάνιση είναι αυτό που κάνει το κοινό να την ακολουθεί πιστά σε κάθε της βήμα, να την αποκαλεί με το μικρό της όνομα, να την θεωρεί δικό του άνθρωπο.

Η Χαρούλα πάντα εκεί, από τους λαϊκούς δρόμους του Καλδάρα, στην ευαισθησία του Λοΐζου και μετά στη φλόγα του «Δι ευχών» και την συναυλία στο Ρόδον, στις μελωδίες του Μικρούτσικου, στις μπαγκέτες του Αντύπα, στους στίχους της Λίνας.

Και πέρα και πάνω από όλα η Χάρις Αλεξίου με τις δικές της δημιουργίες, τα δικά της λόγια στο πιάνο, τα δικά της ακόρντα στην κιθάρα.

Το ίδιο πρόσωπο να συντροφεύει τους Έλληνες σε κάθε τους βήμα, κάθε χαρά και λύπη, κάθε προσωπική εξέλιξη ή αβάσταχτο πόνο.

Η Χαρούλα Αλεξίου άκουσε την ψυχή της και αποφάσισε να σταματήσει από τις ζωντανές εμφανίσεις. Αν και στεναχώρησε το κοινό της όλοι ήξεραν ότι για να το πράττει έχει δίκιο.

Μετά όμως από αυτή την απόφαση -για την ακρίβεια λίγο καιρό πριν- ήρθαν σπουδαίοι ρόλοι, συνεργασίες στο Εθνικό Θέατρο, η Επίδαυρος, η αγάπη με τον Γιώργο Νανούρη και ένα υπέροχο «Χειρόγραφο» που μιλούσε για την ζωή της.

Σήμερα είναι αυτή που επέλεξε να συμμετάσχει στην πετυχημένη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA «Μaestro» και κλέβει πάλι τις εντυπώσεις.

Η Χάρις Αλεξίου σταμάτησε από τις ζωντανές εμφανίσεις αλλά δεν σταμάτησε να δημιουργεί, με τον δικό της τρόπο, συνεχώς καινούργια πράγματα. Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του γιού της Μάνου Θεοφίλου ετοιμάζουν νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Reworks Project».

Νέα προσέγγιση σε αγαπημένα τραγούδια, νέος ήχος, νέα ματιά, νέοι άνθρωποι σε κομμάτια που αγαπάμε πολύ και σε άλλα που καλούμαστε να ανακαλύψουμε.

πηγή:.okmag.gr/in.gr