ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΣΑΡΛΥ)- Μια τραγική ιστορία

Δημοσιεύση: 10 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος , γνωστός και σαν Τσάρλυ, ήταν τραγουδιστής των Νοστράδαμος. Ο θάνατός του, άφησε ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ; που τόσα χρόνια μετά ,  παραμένει μετέωρο, αναπάντητο.Η ιστορία του Τσάρλυ, είναι από τις τραγικότερες του ελληνικού ροκ.

Από μικρός, έψαχνε την Αλήθεια, νιώθοντας ασφυξία μέσα στον κόσμο που βίωνε σαν κάτι το ψεύτικο.  Τραγουδούσε, με ευαισθησία, αλλά και χαρακτηριστική μελαγχολία.Γι αυτόν, η συμβατική ζωή, δεν είναι ζωή. Ήλπιζε, ότι η πραγματική Ζωή, κάποτε θα ερχόταν, και  θα τον  οδηγούσε,  σίγουρα, στην Αλήθεια. Αντιλαμβανόταν τις  καθημερινές κοινοτοπίες σαν «Νύχτα», από όπου έπρεπε να ξεφύγει και να βγει στο «Φως».Φως, ήθελε, αυτό αναζητούσε, ποιητικά προσευχόμενος,  να διαλυθεί το σκοτάδι. Το τραγούδι του «Η ζωή μου», έλεγε… 
Τη Ζωή προσμένω μπρος μου να πλατύνειΓια να την ρωτήσω τάχα πού τραβώΝύχτα είμαι μόνος και σε περιμένωΝα μου δείξεις δρόμο, να μου δώσεις φωςΌλα μου τα χρόνια πήγανε χαμέναΠάντα αναζητώντας το σωστό να βρωΘέλω να ρωτήσω που ‘ναι όλα κρυμμέναΈξω έχει ομίχλη, μα εγώ θα δωΤη Ζωή θα ‘ρπάξω μες τα δυο μου χέριαΓια να αναστήσω όλα τα παιδιάΊσως να φωνάξω, ίσως να πεθάνωΜα αυτό που θέλω βγαίνει απ’ την καρδιά

Δυστυχώς, ο Τσάρλυ, είχε κακό τέλος.
Τον Μάρτιο του 1973, συνελήφθη με την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικης. Η κοπέλα ήταν δεκαεξάχρονη μαθήτρια, και μεγάλη θαυμάστρια  των Νοστράδαμος. Η αστυνομία, μετά από «ανώνυμη καταγγελία», την βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου ο Τσάρλυ διέμενε, στην Θεσσαλονίκη.Τον είχε ακολουθήσει εκεί, μετά την συναυλία που έδωσαν οι Νοστράδαμος, την προηγούμενη μέρα, στην πόλη της, την Καβάλα.Ο Τσάρλυ, είπε ότι του χτύπησε την πόρτα και αυτός της άνοιξε. Είπε ακόμα, ότι δεν συνέβη ερωτική πράξη, και ότι, μόνο ενδιαφέρθηκε να δει τι συμβαίνει με αυτή την κοπέλα.  Στο δωμάτιο, ήταν και ο ηχολήπτης του συγκροτήματος, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε και αυτός, με τον Τσάρλυ.

Φωτο : Ο Τσάρλυ και ο ηχολήπτης των Νοστράδαμος, με χειροπέδες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, με την κατηγορία απολάνησης ανήλικης. Μάρτιος 1973.

Ο πατέρας της κοπέλας, για να αποσύρει την μήνυση, ζήτησε, ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Οι Νοστράδαμος, συμφώνησαν να δώσουν τα χρήματα, λέγοντας όμως μετά, ότι όλη η υπόθεση ήταν στημένη για να γίνει εκβιασμός, και να κερδίσει έτσι, τρία διαμερίσματα,  ο πατέρας της κοπέλας.Δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ, αν η ιστορία αυτή, είχε στηθεί πράγματι, και εάν ναι, από ποιον. Σύμφωνα με μία άποψη, η «αποπλάνηση», μπορεί να στήθηκε σε συνεργασία με τη χουντική αστυνομία, για να χτυπηθεί το συγκρότημα και κατ επέκταση, η ψυχεδελική διάθεση, στην Ελλάδα. Γεγονός, είναι ότι μετά από αυτό, τα τραγούδια του συγκροτήματος, ουσιαστικά απαγορεύτηκαν, και δόθηκε εντολή στα σχολεία, οι μαθητές να μην πηγαίνουν σε συναυλίες των Νοστράδαμος.  Μία απόπειρα που έκαναν λίγο αργότερα, να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ της  Γιουροβίζιον, έπεσε στο κενό, αφού το ταξίδι, απαγορεύτηκε από τη χούντα.

Η σκοτεινή αυτή υπόθεση, της απαγωγής, σφράγισε την μετέπειτα πορεία Τσάρλυ. Φαίνεται ότι έπαθε κατάθλιψη και εγκατέλειψε το συγκρότημα. Φαίνεται ακόμα, πως στη διάρκεια, της προφυλάκισης, κάτι συνέβη.Κάποιοι, είπαν ότι, μέσα στη φυλακή, τον βίασαν.Η συνέχεια, πάντως, είναι φριχτή.Ο Τσάρλυ, με την συγκλονιστική αθωότητα, γίνεται κάτι σαν τέρας.Λίγο λίγο, οδηγείται σε άλλους χώρους και άλλες παρέες. Ξεπέφτει και γίνεται τζάνκι. Αρχίζει το εμπόριο ηρωίνης. Εκτός από εμπόριο ηρωίνης, συλλαμβάνεται και για εμπόριο όπλων. Που είχε μπλέξει; Κανείς δεν ξέρει, ή , αν κάποιος ξέρει, δεν έχει μιλήσει.Την τελευταία φορά, τον έπιασαν με 10 κιλά πρέζα, χειροβομβίδες, καλάσνικωφ, και γενικά ένα οπλοστάσιο που θα ζήλευε και η 17 Νοέμβρη.
Ο Τσάρλι, βρέθηκε νεκρός, από νοθευμένη (ή υπερβολική δόση ηρωίνης), στις 21 Μαρτίου 2000.Πέθανε,  λίγο πριν γίνει η δίκη του. Λέγεται, ότι δολοφονήθηκε, αφού στη δίκη και για να αποφύγει τα ισόβια,  ίσως έδινε τα ονόματα, εκείνων που για λογαριασμό τους, διακινούσε τα όπλα. Δεν είναι απίθανο, κάποιοι να φοβήθηκαν, και τον «έστειλαν».Την αλήθεια, μόνο ο Τσάρλυ, θα έλεγε. Αλλά οι νεκροί, δεν μιλούν και ο Τσάρλυ, έχει πεθάνει.

ΠΗΓΉ: https://freedomgreece.blogspot.com/