«Μάνα μου, γλυκιά μανούλα, αγαπάω την Αννούλα». Ο Μανώλης Αγγελόπουλος τραγούδησε στη μητέρα του που δεν ήθελε την αγαπημένη του επειδή δεν ήταν τσιγγάνα. Στον γάμο της έταξε να τους χωρίσει!…

Δημοσιεύση: 10 Ιουνίου, 2019

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο τραγουδιστής Μανώλης Αγγελόπουλος είχε ήδη ξεκινήσει την καριέρα του στη μουσική και στη δισκογραφία. Η εταιρία με την οποία συνεργαζόταν ήταν η Κολούμπια, της οικογένειας Λαμπροπούλου.

Η Αννούλα Βασιλείου γοήτευσε από την πρώτη στιγμή τον Αγγελόπουλο Κατά τη διάρκεια μιας ηχογράφησης, ο τραγουδιστής συνάντησε στο φουαγιέ της εταιρίας δύο νεαρές κοπέλες. Τις πλησίασε και τους έπιασε την κουβέντα. Από τη πρώτη στιγμή τον γοήτευσε η ξανθιά με τα εντυπωσιακά μάτια. Ήταν η Αννούλα Βασιλείου, η οποία βρισκόταν στην εταιρία για ακρόαση.

Ο Αγγελόπουλος αμέσως άρχισε τα κομπλιμέντα και το φλερτ. Η Αννούλα Βασιλείου, σε συνέντευξή της στη «Μηχανή του Χρόνου», ανέφερε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν: «Έρχεται καταπάνω μας και μου λέει εμένα «τα κορίτσια τι κάνουν εδώ; Εσύ μικρό με τα τιγρίσια μάτια;». Μου έχει μείνει αυτό και δεν θα το ξεχάσω. Του λέω «Κύριε Αγγελόπουλε, θέλω ένα αυτόγραφο». «Θα σου δώσω» μου λέει «αφού με περιμένεις». Αφού τελείωσε, ήρθε και με ρώτησε τι έκανα εκεί. Του είπα ότι θέλουν να ακούσουν τη φωνή μου. Μου λέει «θα σε φάνε εδώ που ήρθες». Μετά την ηχογράφηση, ο τραγουδιστής που είχε γοητευτεί από την ομορφιά της Αννούλας, της πρότεινε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της.

Όταν έφτασαν και η μητέρα της κοπέλας ρώτησε ποιος ήταν ο συνοδός της, εκείνη απάντησε «ο τσιγγάνος είναι μαμά, ο τραγουδιστής. Θα με πάρει μαζί του». Όπως ανέφερε η Αννούλα Βασιλείου, η μητέρα της «στραβομουτσούνιασε», όχι γιατί ο Αγγελόπουλος ήταν τσιγγάνος, αλλά γιατί ήταν πολύ αυστηρή και δεν ήθελε η κόρη της να «μπλέξει». Η μητέρα του Αγγελόπουλου δεν ήθελε την Αννούλα

Το πρόβλημα τελικά το είχε η μητέρα του Μανώλη Αγγελόπουλου. Η κοπέλα που της παρουσίασε ο γιος της αρχικά σαν συνεργάτιδα και αργότερα σαν σύντροφό του, δεν ανήκε στην τσιγγάνικη φυλή, γεγονός που έκανε την κυρα Ερασμία έξαλλη. Η Ερασμία Αγγελοπούλου ήταν από τη φύση της μια δυναμική γυναίκα που εκτελούσε και χρέη μάνατζερ για τον γιο της.

Η χάρη της έφτανε ακόμα και στα δισκοπωλεία, όπου πήγαινε και έλεγχε αν είχαν τους δίσκους του γιου της. Όταν παρατηρούσε κάποια έλλειψη, έκανε φασαρία. Απαιτούσε από τους ιδιοκτήτες να παραγγείλουν επί τόπου τους δίσκους και περίμενε υπομονετικά στο κατάστημα μέχρι να φτάσει η παραγγελία. Με την ίδια αυστηρότητα αντιμετώπισε και την Αννούλα. «Πάω στην Αγία Βαρβάρα και βλέπω τη μάνα του, μία γυναίκα στα μαύρα ντυμένη, μία πολύ ωραία με τις φούστες και αρχίζει να του φωνάζει στα τσιγγάνικα και να βρίζει».

Εκτός από την κυρία Ερασμία σχεδόν όλοι οι τσιγγάνοι δεν ήθελαν ένας δικός τους άνθρωπος να παντρευτεί μια κοπέλα που δεν ανήκε στη φυλή τους. Ούτε το εγγόνι κατάφερε να συγκινήσει την κα. Ερασμία «Μάνα μου γλυκιά μανούλα, αγαπάω την Αννούλα» Ο έρωτας του ζευγαριού και οι αντιδράσεις της φυλής των τσιγγάνων έγιναν τραγούδι.

Ο συνθέτης Θόδωρος Δερβενιώτης και ο στιχουργός Κώστας Βίρβος έγραψαν για τον Μανώλη Αγγελόπουλο το «Αγαπάω την Αννούλα», που περιέχει τον στίχο: «Μάνα μου, γλυκιά μανούλα, αγαπάω την Αννούλα». Ούτε το πετυχημένο τραγούδι όμως δεν έκαμψε την μητέρα του. Οι φήμες οργίασαν ότι ο Αγγελόπουλος μια μέρα, μάλωσε τόσο πολύ με τη μητέρα του για την Αννούλα, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι και να τραυματιστεί. Ο Μανώλης Αγγελόπουλος και η Άννα Βασιλείου συνέχισαν να είναι μαζί παρά τις αντιδράσεις.

Όμως, οι δύο τραγουδιστές δεν μπορούσαν να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση της κυρας Ερασμίας. Λίγους μήνες αργότερα η Άννα Βασιλείου έμεινε έγκυος . Οι δυο νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν για τον Καναδά. Στο Μόντρεαλ γεννήθηκε ο Ηλίας, ο πρωτότοκος γιος του Μανώλη Αγγελόπουλου. Αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού το ζευγάρι επέστρεψε στην Ελλάδα. Το εγγόνι δεν συγκίνησε τη μητέρα του Αγγελόπουλου, ο οποίος προκειμένου να ζήσει ήρεμα, αναγκάστηκε να φύγει από το πατρικό του και να μετακομίσει στη Νέα Σμύρνη μαζί με την Αννούλα και τον γιο τους. Λίγο αργότερα και ενώ ήταν ακόμη ανύπαντροι, έφεραν στον κόσμο άλλο ένα αγόρι, τον Στάθη. Το 1966 το ζευγάρι αποφάσισε να ανέβει επιτέλους τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο γάμος έγινε στον Άγιο Σώστη με παρανυφάκια τα δύο τους παιδιά. Στον γάμο του ζευγαριού έγινε το αδιαχώρητο Στην εκκλησία συνέβη το αδιαχώρητο. Χιλιάδες κόσμου χειροκροτούσαν το ζευγάρι. Ανάμεσα τους πολλοί ομόφυλοι του Αγγελόπουλου από την Αγία Βαρβάρα, αλλά και συνάδελφοί του. Ο γάμος αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς. Τελικά, η κυρα Ερασμία πήγε στον γάμο. Όχι για να καμαρώσει τον γιο της γαμπρό, αλλά για να καταραστεί την Αννούλα λέγοντας της: «εγώ θα σε χωρίσω εσένα». Ο χωρισμός ήρθε μερικά χρόνια αργότερα. Έχοντας συμπληρώσει 13 χρόνια κοινής ζωής και αφού είχαν κάνει και μία κόρη, οι δρόμοι τους χώρισαν έτσι απλά χωρίς κανείς να μάθει την αιτία. Η Άννα Βασιλείου δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το γιατί…. 

πηγή:mixanitouxronou.gr