Μάριον Σίβα

Δημοσιεύση: 1 Νοεμβρίου, 2019

Η Μάριον Σίβα (πραγματικό όνομα: Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα), γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1939 και ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

To 1962 αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό τραγουδιού του Δήμου Αθηναίων, με το τραγούδι του Μωράκη “Αθήνα, άνθρωποι και θεοί”.

Ακολούθησε η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Συνεργάστηκε με πολλά διάσημα ονόματα της εποχής της, όπως την Καίτη Μπελίντα, το Γιώργο Οικονομίδη (ο οποίος την ανακάλυψε στη Θεσσαλονίκη) και τη Μαρινέλλα.

Στα τραγούδια που ερμήνευσε, συμπεριλαμβάνονται τα “Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά” (ντουέτο με το Σταύρο Κουγιουμτζή, “Όταν ήμουνα παιδί”, “Έρχεσαι και φεύγεις”, “Η Κυριακή”, “Το γαϊδουράκι”, “Έχω απόψε ραντεβού” και άλλα.Τη δεκαετία του ’60 πρωταγωνίστηκε και σε τέσσερις ταινίες α)Καλημέρα Αθήνα (1960), β)Συμβαίνει στην Αθήνα (1962), γ)Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) και δ) Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964).

πηγή:ellinikoskinimatografos.gr/

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μάριον Σίβα, παράτησε την καριέρα της στην Ελλάδα για να πάει Αμερική, θέλοντας να ξεφύγει από μνήμες ερωτικής απογοήτευσής της στην Ελλάδα. Εκεί παντρεύτηκε, όμως δεν μπόρεσε τελικά να διαχειριστεί την κατάθλιψή της και σε ηλικία μόλις 42 χρόνων βάζει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της. πηγή:fthis.gr

πηγή:youtube.com