Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδά: «Ξενιτεμένο μου πουλί»

Δημοσιεύση: 29 Νοεμβρίου, 2018

 

«Σφεντόνα» το χειμώνα 1997-1998. Μαζί του ήταν ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Χατζημανώλης και η Στέλλα Χροναίου. Στο γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα, του οποίου την επιμέλεια είχε ο Ηλίας Μπενέτος, ο Μητροπάνος, εκτός από τις κλασικές προσωπικές του επιτυχίες, τραγουδούσε μόνος του ή συμμετείχε με τους υπόλοιπους τραγουδιστές σε τραγούδια όπως «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά», «Θα σου φανερωθώ», «Σαν σταρ του σινεμά», αλλά και σε παλιά λαϊκά σαν το «Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ» και άλλα…

Ανάμεσα στα τραγούδια του προγράμματος ήταν και μια ενδιαφέρουσα διασκευή- διάρκειας, σχεδόν, εννέα λεπτών – του τραγουδιού «Ξενιτεμένο μου πουλί» του Χρήστου Λεοντή, πάνω σε παραδοσιακούς στίχους, από το θεατρικό έργο του Γιώργου Αρμένη «Μαντζουράνα στο κατώφλι», που παρουσιάστηκε το 1980 από το Θέατρο Τέχνης και δισκογραφήθηκε, σε πρώτη εκτέλεση, από τον Γιώργο Μπαγιώκη.

Στο video που ακολουθεί: «Ξενιτεμένο μου πουλί» Μουσική: Χρήστος Λεοντής, Στίχοι: Παραδοσιακοί. Τραγουδά ο Δημήτρης Μητροπάνος. Από τις εμφανίσεις του στη «Σφεντόνα» το χειμώνα 1997-1998. (Αρχείο Θανάση Γιώγλου)

 

πηγή:ogdoo.gr