Ο Μανώλης Χιώτης γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημέρα! Δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τη δολοφονία του πατέρα του

Δημοσιεύση: 20 Ιουνίου, 2019

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης, γεννήθηκε και πέθανε ακριβώς την ίδια μέρα. Στις 21 Μαρτίου του 1921 και του 1970. Η ζωή του ήταν γεμάτη συγκινήσεις και απρόβλεπτες συναντήσεις. Η φήμη του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και απλώθηκε μέχρι την Αμερική.

Ο Τζίμι Χέντριξ, αλλά και ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, θαύμασαν το ταλέντο του. Ο Μανώλης Χιώτης είναι γνωστός για τις καινοτομίες του στο μπουζούκι. Είναι ο άνθρωπος που προσέθεσε την τέταρτη διπλή χορδή στο μπουζούκι, το οποίο «μπήκε και στην πρίζα» και έγινε ηλεκτρικό. Η καινοτομία αυτή τον έφερε αντιμέτωπο με τους ρεμπέτες. Το αποτέλεσμα όμως, τον δικαίωσε.

Ο Μανώλης Χιώτης ήταν ο καινοτόμος του μπουζουκιού Ο Χιώτης κατάφερε να βγάλει το λαϊκό όργανο από  τις λάσπες των συνοικισμών και να το βάλει στα  σαλόνια της αθηναϊκής αριστοκρατίας. Ο δεξιοτέχνης μουσικός όμως είχε βιώσει μια πολλή άσχημη εμπειρία. Τη δολοφονία του πατέρα του μπροστά στα μάτια του.

Ο δράστης ήταν ένα Μανιάτης με τον οποίο ο πατέρας του μουσικού είχε ανοιχτούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με τη συνεργάτιδα και σύντροφο της ζωής του, Μαίρη Λίντα, το γεγονός της δολοφονίας του πατέρα του ήταν κάτι που ο Χιώτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ.

πηγή:mixanitouxronou.gr