Πόπη Αστεριάδη

Δημοσιεύση: 2 Οκτωβρίου, 2019

Η Πόπη Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει στην περιοχή Ευαγγελίστριας στον Πειραιά από το 1973.
Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του «Νέου Κύματος».

Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 χρονών στα «Νέα Ταλέντα» του Γ.Οικονομίδη, πέρασε τις εξετάσεις της τότε Ραδιοφωνίας και έγινε αμέσως γνωστή. Η συμμετοχή της, τρία χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου ήταν η αρχή της μεγάλης της καριέρας στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Υπηρέτησε πιστά την ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού και συμμετείχε ενεργά στην “Πολιτιστική Άνοιξη” του ’60-’70.
Συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμζή, Νότη Μαυρουδή και με πολλούς άλλους συνθέτες και ποιητές, που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία της έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Επεδίωξε την προώθηση του μουσικού μας πολιτισμού μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα διεθνή φεστιβάλ, τις περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την πλούσια καλλιτεχνική της δράση, ασχολείται χρόνια με τα κοινά, συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και διακατέχεται από μια βαθιά ανάγκη προσφοράς προς τον τόπο και τον συνάνθρωπο.

Σπάνια εμφάνιση για την Πόπη Αστεριάδη έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017

Η τραγουδίστρια αποτέλεσε μία από τις βασικότερες εκπροσώπους του λεγόμενου “Νέου Κύματος“.

Οι επιτυχίες της πολλές, με μεγαλύτερη το κομμάτι “Σκληρό μου αγόρι” που έντυσε μουσικά την Ελληνική ταινία “Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη“.

Έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή “Νέα ταλέντα” του Γιώργου Οικονομίδη μόλις σε ηλικία 15 ετών.

3 χρόνια μετά μάγεψε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμζή, Νότη Μαυρουδή και με πολλούς άλλους συνθέτες.

Η Πόπη Αστεριάδη σε μια από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις της παρευρέθηκε στην συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Συγκινήθηκε ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο Γιάννης Ζουγανέλης είπε μερικά λόγια για αυτήν.

Η τραγουδίστρια εμφανισιακά παραμένει γοητευτική και γλυκιά ενώ το κοντό μαλλί της εξακολουθεί να είναι σήμα κατατεθέν της.

πηγή:getgreekmusic.gr