Τι κάνει σήμερα η τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη που μεσουρανούσε στο τραγούδι τις περασμένες δεκαετίες

Δημοσιεύση: 28 Μαΐου, 2019

Η Λίτσα Διαμάντη (Ευαγγελία Κοσμίδου το πραγματικό όνομα) γεννήθηκε το 1949 στον Κολωνό, ενώ σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε με τους γονείς της στο Αιγάλεω,[ όπου τελείωσε το σχολείο.

Ήταν μόλις έξι ετών όταν τραγούδησε για πρώτη φορά σε μια οικογενειακή γιορτή το «Εκεί Ψηλά Στον Αϊ-Λια»[. Ξεκίνησε να παίζει ακορντεόν από οκτώ χρονών.

Έντεκα χρονών έγραφε στο ημερολόγιό της: “Θέλω να γίνω (καλή) τραγουδίστρια, να βλέπω το όνομά μου στις φωτεινές επιγραφές, να αρέσω και να με χειροκροτεί ο κόσμος“. Μόλις τελείωσε το Δημοτικό εμφανίσθηκε με το ακορντεόν, αρχικά σε θερινούς κινηματογράφους μαζί με τον Αγκόπ και στη συνέχεια σε πανηγύρια, μαζί με δημοτικά συγκροτήματα.[

Στα 13 είχε την πρώτη της επαφή με τη δισκογραφία, όπου σε ένα δισκάκι 45 στροφών είπε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Ένα δειλινό του Απρίλη” στην εταιρεία Ντο-Ρε. Το 1965, σε ηλικία μόλις 16 ετών ηχογράφησε τις περίφημες «Συννεφιές» του Γιώργου Μητσάκη.[

Απόστολος ΚαλδάραςΓιάννης ΣπανόςΓιώργος Κατσαρός, Γιώργος Μητσάκης, Άκης Πάνου, Λυκούργος Μαρκέας, Χρήστος Νικολόπουλος, Αλέξης Παπαδημητρίου, Σταμάτης Κραουνάκης συνεργάστηκαν μαζί της, ενώ μοιράστηκε το ίδιο μικρόφωνο με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού από τον Τόλη Βοσκόπουλο μέχρι τον Στέλιο Καζαντζίδη.

πηγή:el.wikipedia.org

Η Λίτσα Διαμάντη μεσουρανούσε στο τραγούδι τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού και τραγούδησε επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Τη δεκαετία του ’90 αποσύρθηκε από τις πίστες και η 69χρονη σήμερα τραγουδίστρια ζει στο κέντρο της Αθήνας και έχει επιλέξει μια ήρεμη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παλαιότερα της άρεσε να κάνει κοντινά και μακρινά ταξίδια αλλά πλέον με την οικονομική κρίση της αρκούν οι βόλτες στου Ψυρρή και το φαγητό στα ταβερνάκια με καλή παρέα. Σύμφωνα με φίλη της τραγουδίστριας, μέχρι πριν 3 χρόνια είχε προτάσεις για επανεμφάνιση κάτι που επέλεξε να μην κάνει για να μείνει ο κόσμος με την εικόνα που είχε πάντα…

TheCaller.gr