Τραγούδια από το «συρτάρι» της Γιοβάννας

Δημοσιεύση: 3 Οκτωβρίου, 2018

«Τραγούδια στο συρτάρι»

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησε από την ΕΡΤ η προβολή μιας σειράς μουσικών εκπομπών, σε επιμέλεια και παρουσίαση του συνθέτη Βασίλη Δημητρίου, με τίτλο «Τραγούδια στο συρτάρι», όπου γνωστοί Έλληνες συνθέτες παρουσίαζαν τα νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια τους. Συζητώντας πριν από μια δεκαετία με τον Βασίλη Δημητρίου, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μου αποκάλυψε πως οι περισσότερες από τις ταινίες με τις εκπομπές αυτές είχαν σβηστεί!

Έτσι, όταν πριν από λίγες ημέρες «περιδιαβαίνοντας» στο YouTube, έπεσα πάνω σε ένα από τα επεισόδια της εκπομπής, που ήταν αφιερωμένο στη συνθέτρια, στιχουργό και ερμηνεύτρια Γιοβάννα, δεν μπορούσα παρά να το κοινοποιήσω, έτσι ώστε να το απολαύσουν όσο δυνατόν περισσότεροι.

Η εκπομπή προβλήθηκε το 1981 και, εκτός από την Γιοβάννα, τραγούδησαν η Δήμητρα Γαλάνη, η Αλέκα Κανελλίδου, η Λήδα και ο Δημήτρης Ψαριανός και έπαιξαν οι μουσικοί Θεόδωρος Γραμματικόπουλος (πιάνο), Χρύσα Αποστόλου (κιθάρα), Νίκος Σακκάς (κιθάρα), Κώστας Σεϊτανίδης (μπάσο) και Γιάννης Ιωάννου (συνθεσάιζερ). Για την Γιοβάννα μίλησαν η ηθοποιός Τασσώ Καββαδία και ο αρχιτέκτων, μηχανικός Α. Τριαντόπουλος. Η αφήγηση έγινε από τον Τάσο Μασμανίδη, η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Κουτσομύτη και η διεύθυνση παραγωγής του Στέλιου Μακρή.

Στο επίσημο κανάλι της Γιοβάννας στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

 

 

πηγή:ogdoo.gr