Βασίλης Καρράς: Πλήρωνα τους πρώτους δίσκους από την τσέπη μου – Οι πρώτες δουλειές πριν το τραγούδι

Δημοσιεύση: 31 Μαΐου, 2021

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Βασίλη Καρρά. Ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε για την αρχή της καριέρας του αλλά και για την πρώτη φορά που κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Ήταν όταν ήταν μόλις 8 ετών.

“Η καριέρα μου είναι γεμάτη πίκρα, πόνο, στεναχώρια αλλά και χαρές” είπε αρχικά.

“Τους 10 πρώτους δίσκους, τους πλήρωνα εγώ από την τσέπη μου. Τις αφίσες τις κολλούσαμε στους δρόμους μαζί με τον αδελφό μου… Μας έπιασε μια ημέρα η αστυνομία μαζί με τον αδελφό μου στη Νικητηρίου και μόλις ήρθαν οι αστυνομικοί και είδαν την αφίσα και εμένα μας άφησαν”.

Πώς μου κόλλησε η ιδέα να γίνω τραγουδιστής

“Το 1959 είμαι οκτώ χρονών και είχε βγει το τραγούδι του Καζαντζίδη “Το τελευταίο βράδυ μου” και γίνεται ένας γάμος στο χωριό και το έχω μάθει απ’ έξω. Πήρα την φρουτιέρα και την σπάω… την βάζω στο δέντρο, τραβάω ένα σχοινί από τα καπνά, βάζω χορδές και φωνάζω τη μπάντα μου, τους φίλους μου και το τραγουδάω. Μου είχε κολλήσει αυτό. Βλέπει η μητέρα μου την φρουτιέρα και μου έδωσε ξύλο, αλλά όσο με βαρούσε τόσο πιο πολύ ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Μου είχε κολλήσει η ιδέα από εκείνο το βράδυ να γίνω τραγουδιστής”. είπε ο Βασίλης Καρράς.https://www.dailymotion.com/embed/video/x81m34m

Καθάριζα σπίτια μαζί με την μητέρα μου

Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος και η μητέρα του καθαρίστρια. Μάλιστα πολλές φορές ο Βασίλης Καρράς βοηθούσε τη μητέρα του στα σπίτια, που έπρεπε να καθαρίσει.

“Έκανα πάρα πολλές δουλειές στη ζωή μου, ήθελα να κερδίσω τη ζωή. Δούλευα εννέα χρόνια σαν μηχανικός αυτοκινήτων και ένα βράδυ πήγαμε με τη παρέα μου σε ένα μαγαζί και τραγουδούσαμε. Και μου λέει ένας μουσικός να αρχίσω να λέω τραγούδια. Του είπα ότι ντρέπομαι. Τότε άρχισα να τραγουδάω και η πρεμιέρα είχε τόσο κόσμο όσο έχω σήμερα. Ήρθε όλη γειτονιά, έκλεισε ο δρόμος. Εκεί ένιωσα μια φλόγα, αλλά δεν μπορούσα να παρατήσω την άλλη δουλειά, είχα τρία αδέλφια. Αρραβωνιάστηκα μετά και πήγαν όλα καλά” πρόσθεσε.

“Το 1976 έκανα τέσσερις εμφανίσεις τη βραδιά, τη μία στα Γιαννιτσά, δύο στην Θεσσαλονίκη και μια στα “Δειλινά” , ταξίδευα το ίδιο βράδυ, άλλαζα ρούχα μέσα στο αυτοκίνητο” λέει ο Βασίλης Καρράς.https://www.dailymotion.com/embed/video/x81m3cj

Πώς ήρθα στην Αθήνα

“Ήταν δύσκολος ο δρόμος να “ανοίξει” στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη τότε. Υπήρχε ένας πάγος. Η είσοδος στην Αθήνα σαν εξτρά ήταν πολύ δύσκολη. Το είχα βάλει στόχο. Ήμουν σε ένα γραφείο μέσα και αφού τρώω ένα πούλημα καλό, έρχεται ένας τύπος που μου αρέσει η φάτσα του και είχε μαγαζί τέρμα στην Πατησίων. Του λέω ποιος τραγουδάει τώρα, και μου λέει τον Τζίμη τον Πανούση. Τελειώνει αύριο μου λέει. Τότε του απάντησα ότι την άλλη Δευτέρα ξεκινάμε. Αυτός έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν μιλήσαμε για λεφτά… Κάνω 15 μέρες εκεί και μετά πήραν άλλη τροπή τα πράγματα και άρχισα πλέον να κατεβαίνω συχνά στην Αθήνα” είπε ο Βασίλης Καρράς.

πηγή:enikos.gr